Wijnegem Shopping Center, Wijnegem

In Wijnegem aan de oostkant van Antwerpen ligt het grootste overdekte winkelcentrum van de Benelux: het Wijnegem Shopping Center. Het winkelcentrum is in 1993 opgeleverd. Deze eerste fase bestond uit een winkeloppervlakte van ruim 32.000 m². Met de tweede fase van 1997 en derde in 2013, werd de totale winkeloppervlakte ruim 69.000 m².

Het shopping center met haar 250 winkels is goed bereikbaar en er zijn 5000 parkeerplaatsen waarvan 1500 op het dak van het winkelcentrum. En die zijn nodig ook, want jaarlijks komen hier 9 miljoen bezoekers, waarvan 80% met de auto. Daarmee is het één van de drukst bereden parkeerdaken van Europa. Het parkeerdak is aangelegd met het Pardak® 90 systeem. 

Een nadeel van het drukbezochtste parkeerdak van dit systeem is de veelal te hoge rijsnelheid van het autoverkeer en de steeds zwaarder wordende SUV’s zorgen voor extra belasting. Het is daarom van belang dat het dak op kwaliteit wordt gehouden en wordt aangepast aan de eisen van deze tijd. De stabiliteit van de rijzones moet goed onderhouden worden en het dak moet zo ingericht worden, dat het rijgedrag van 
de automobilisten beter wordt.


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht