Stadhuis, Hasselt

De Hasseltse stads- en OCMW-diensten zijn verhuisd naar een nieuw gemeenschappelijk stadhuis. Het nieuwe gebouw omhelst een combinatie van erfgoed - de oude kazerne - en moderne architectuur - een nieuwbouw met opmerkelijke spiegel. Het Consortium Hassalink voerde het hele project uit. Hierin zaten onder andere de ontwerpers Jaspers-Eyers Architects, SAQ Architects, Mass Architects, Michel Janssen en bouwers Kumpen en Democo. Het nieuwe stadhuis biedt onderdak aan diverse gemeentelijke diensten, die eerst op zes verschillende locaties in Hasselt waren gevestigd.

Renovatie en nieuwbouw
Het historische kazernegebouw heeft een grondige renovatie ondergaan, waarin ruimte is gekomen voor commerciële (verhuurbare) ruimten, vergaderruimten voor Hasseltse verenigingen en de raad- en collegezaal. De nieuwbouw die achter de kazerne is verrezen, vult het monumentale pand aan. De publieksruimtes met de baliediensten zitten onderin het gebouw; op de bovenverdieping bevinden zich de kantoren. Een transparante tussenverdieping met aansluiting op een daktuin biedt plek aan het personeelsrestaurant.

Daktuin met terrassen
Voor de terrassen in deze daktuin is gekozen voor Dreen®Ceramica van Zoontjens. We werkten hier met het formaat 90x45 in de kleur Brave Coke, volgens de wens van de architecten. Gezien de beplanting die hier omheen komt, moeten de dakterrassen behoorlijk opgehoogd worden. Hiervoor werken wij met het DNS® systeem waarmee het terras op de juiste hoogte wordt gelegd. Het fixplate lock systeem zorgt voor een stabiel oppervlak van de keramische tegels. Vanaf de terrassen hebben de medewerkers een geweldig uitzicht over hun stad!


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht