Nelson Mandela Sportcentrum, Neder-Over-Heembeek

In een groene omgeving aan de rand van de stad Brussel ligt het nieuwe sportcentrum Nelson Mandela, ontworpen door ZJA Zwarts & Jansma Architecten. Het bestaat uit twee verdiepingen. Uit het zicht bevinden zich onder andere de kleedkamers en opslagruimtes. Daarboven ligt een transparante verdieping.

Om een schitterend uitzicht op de sportvelden te garanderen zijn de ruimtes op de bovenste etage zo veel mogelijk voorzien van glas. Aansluitend bevindt zich een overdekte wandelgang, dat tevens als terras kan dienen. Van hieruit is ook de tribune bereikbaar. Dit terras, gelegen op het dak, is aangelegd met Drenoliet® op DNS®. 

Op het terras en de tribune biedt een grote luifel bescherming tegen wind en de regen. Omdat deze luifel al aanwezig was voor dat het terras aangelegd werd, bracht dit een logistieke uitdaging met zich mee. Dit is opgelost door met een verreiker te werken, vanaf twee kanten. Hiermee zijn de materialen op het dak gezet en is het terras aangelegd. 


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht