Musée de l'Air et de l'Espace, Le Bourget, Frankrijk

Musée de l'Air et de l'Espace in Le Bourget is het belangrijkste luchtvaartmuseum van Frankrijk en één van de grootste ter wereld. Het museum staat op het grondgebied van de luchthaven Le Bourget (Parijs). Het gebouw is in 1937 door architect George Labro gebouwd en was tot 1970 onderdeel van de commerciële luchthaven. Daarna is het omgebouwd tot museum. In 2013 is er gestart met een grootse renovatie, naar ontwerp van architectenbureau l'Atelier Gorka Piquéras Architecte et Associés, met als doel het museum zijn oude allure terug te geven.

Terrassen voor internationale beurs en vliegshow
Een van de onderdelen die op dit moment gerenoveerd worden is de westelijke vleugel, die zicht heeft op de voormalige landingsbanen en beschikt over grote terrassen. Deze terrassen zijn historisch; in het begin van de luchthaven verdrongen de mensen zich hier om het landen en opstijgen van vliegtuigen te bewonderen. Tegenwoordig worden deze gebruikt voor de spectaculaire internationale beurs en vliegshow: Salon International de l'Aéronautique et de l'Espace.

Cruciale eis: belastbaarheid
De oude dakterrassen bestonden uit tegels in het formaat 40x40 en 50x50 cm op tegeldragers of een zandbed. Dit voldeed niet meer en complete vernieuwing was nodig. Groot formaat tegels zijn de trend, maar een cruciale eis hierbij was het gewicht dat het dakterras moest kunnen dragen; op de terrassen komen jaarlijks vele bezoekers en talloze stands tijdens de vliegshow.

Willekeurig patroon op het terras
De architect koos daarom voor de tegels en systemen van Zoontjens. Het systeem met Dreen®Robusto op DNS®Large is speciaal voor openbare daken die zwaarder belast worden en voldoen aan de gestelde eisen. Het dakterras is aangelegd in een speciaal geproduceerde kleur grijs, gecombineerd met tegels in andere kleuren in een willekeurig patroon. De terrassen kunnen hiermee weer nieuwe historie schrijven!Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht