Militair Hospitaal, Oostende

Aan de kust van Oostende is door Vanhaerents de site van het voormalig Militair Hospitaal volledig gerenoveerd en het heeft een woonbestemming gekregen. Het project, ontworpen door samenwerkende architecten Stéphane Beel, Lieven Achtergael en Groupe 3, omvat 220 wooneenheden ondergebracht in de bestaande gebouwen en aangevuld met nieuwbouwvolumes, die nevengeschikt van elkaar geplaatst zijn, waardoor beide zichtbaar blijven.

Een van de nieuwbouwdelen is de woontoren Spinnaker. Hiervan bieden de bovenste verdiepingen een adembenemend uitzicht op de zee en de stad. In de sokkel van dit gebouw is er ruimte voor winkels en diensten. Een dakterras boven deze sokkel verbindt de beide meerlaagse gebouwen. Voor de inrichting van dit dakterras is gekozen voor zeer grote tegels. Om deze tegels op hoogte en genivelleerd te plaatsen is Zoontjens ingeschakeld met haar DNS® Large systeem. De tegels zijn geleverd door Eurodal. 


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht