Hippodroom, Waregem

In Waregem vindt jaarlijks het grootse evenement Waregem Koerse plaats. Circa 40.000 bezoekers komen dan naar de paardenwedrennen; van paardenliefhebbers tot ondernemers en VIP's. De bestaande tribune bij het hippodroom was niet meer voorzien voor zo'n groot evenement en daarom is besloten om een nieuw tribunegebouw te plaatsen.

Het nieuwe gebouw, dat plaats biedt aan zo'n 4000 toeschouwers, is een imposant gebouw om te zien met tientallen balkons aan de voorzijde en veel glas in ramen die allemaal kunnen worden opengeklapt. Op de vierde verdieping bevindt zich een groot observatieterras. In het gebouw zitten verder polyvalente ruimtes, zodat het gebouw buiten de koers om voor andere doeleinden gebruikt kan worden.

In samenwerking met VPK-ALBO en Marlux verzorgden wij de terrassen op de diverse verdiepingen. Op het observatieterras werkten we met tegels van 1x1 meter op DNS®Large. Op de drie onderliggende verdiepingen met tegels van 60x60 cm op DNS®.

Op 30 augustus 2016 is het nieuwe gebouw in gebruik genomen tijdens Waregem Koerse 2016.


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht