Campus Hast, Hasselt

Het project Scholen van Morgen is een publiek-private samenwerking tussen de Vlaamse overheid enerzijds en AG Real Estate en BNP Paribas Fortis anderzijds. Het programma omvat het ontwerp, de bouw, de financiering en het 30-jarig onderhoud van 182 scholenbouwprojecten.

Een van de 182 scholen is Campus Hast (vroegere naam VISO Sint-Angela). Dit project is gebouwd voor de samensmelting van de scholen Technisch Instituut Heilig Hart (TIHH) en Vrij Technisch Instituut (VTI). Het project is opgedeeld in 3 bouwvolumes: het hoofdgebouw met de praktijk- en leslokalen verdeeld over 4 blokken en 6 bouwlagen, het magazijn een met sanitair blok onder een enorme trap en een sporthal met 3 sportzalen. Dit project omvat eveneens de aanleg van speelplaatsen, fietsenbergplaats en parkeerruimte. Het ontwerp is van de hand van A2O architecten.

Eén van de speelplaatsen is een groot basketbalveld en bevindt zich op het dak van de sporthal. Zoontjens kreeg de opdracht voor de aanleg van dit speeldak met Dreentegels® op DNS®.


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht