AaBe Fabriek, Tilburg, Nederland

De oude textielfabriek AaBe, een begrip in het Nederlandse Tilburg, is in opdracht van Rialto Vastgoedontwikkeling compleet herontwikkeld van monumentaal complex tot een uniek retailpark. Tilburgers en anderen kunnen hier terecht in allerlei soorten winkels, van meubelzaak tot supermarkt, op een winkelvloeroppervlak van meer dan 27.000 m². Het eerste deel van het nieuwe winkelcentrum is geopend, andere delen zullen in 2015 en 2016 worden opgeleverd.

Rijnboutt, bureau voor architectuur, tekende het ontwerp waarbij zoveel mogelijk van de oorspronkelijke fabriek werd behouden. Het nieuwe AaBe wil de motor zijn van de commerciële toekomst van het gebied. Dit streven wordt ondersteund door de ruime parkeergelegenheid in een mooi vormgegeven groen openbaar gebied. Op de daken van de supermarkten zijn ook nog zo'n 250 parkeerplaatsen gerealiseerd. Wijnen Bouw Someren verzorgde de uitvoering van het project en voor de realisatie van het parkeerdak is Zoontjens ingeschakeld.

In totaal hebben we er ruim 6200 vierkante meter parkeerdak met Pardak® 110 gelegd. Bekijk in deze video hoe dat in z'n werk ging.


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht