Parkeerdaken

Met Pardak® van Zoontjens is het mogelijk om daken beschikbaar te maken als parkeergelegenheid. Pardak® is een demontabel systeem met tegels voor parkeerdaken. Het vangt bewegingen op in de onderconstructie, spreidt krachten bij het berijden, reduceert contactgeluiden en zorgt voor een optimale waterafvoer. Niet voor niets zijn de grootste nationale en internationale parkeerdaken van de laatste jaren voorzien van het Pardak®-systeem van Zoontjens.

Modulair systeem
De prestatie-eisen voor een dak waarop auto’s rijden, remmen, keren en parkeren, zijn hoog. Het begint al met de aanleg. Het dak moet zo snel mogelijk waterdicht zijn en dat terwijl iedereen nog op het dak moet werken. Daarom wordt het dak direct nadat de ruwbouw af is, beschermd met de Pardak®-tegel. Het systeem is modulair zodat het leggen perfect aansluit op de totale bouwstroom. Het unieke van dit systeem is dat het demontabel is: zodra er werkzaamheden aan het dakoppervlak zijn, kunnen de losse tegels eenvoudig, zonder beschadiging verplaatst worden.

Drie types
Het Pardak®-systeem kent drie verschillende types en hiermee bieden we u complete oplossingen voor licht, normaal of zwaar verkeer.

  • Pardak®80 voor renovatiedaken of kantoorgebouwen en garagebedrijven met lage verkeersintensiteit 
  • Pardak®110 voor bedrijven en winkelcentra met hoge gebruiksintensiteit en veel parkeerbewegingen
  • Pardak®XL voor bedrijven en winkelcentra met zwaar verkeer