Parkeerdak voor toekomstige bewoners Soho District Utrecht

26 juni 2014

Onder de naam Soho District verrijzen in de Utrechtse wijk Lombok vier gebouwen met daarin 139 appartementen en circa 6000 m² commerciële ruimten. Het woningbouwproject Soho District is een ontwerp van Architecten van Mourik. Het plan moet de kwaliteit van wonen en leven in de Kop van Lombok een belangrijke impuls geven. Het uitgangspunt is een totale herstructurering en opwaardering van het bestaande gebied.

De vier appartementengebouwen (Archer, Bridle, Coventry en Denman) met op de begane grond winkels, zijn gesitueerd aan weerszijden van een nieuw te realiseren plein met groen- en parkeervoorzieningen. Winkelend publiek en bezoekers kunnen parkeren op dit plein. Toekomstige bewoners kunnen hun auto parkeren op een afgesloten parkeerdak boven de winkels, grenzend aan de achterzijde van de appartementen van het Archer gebouw.

JP van Eesteren heeft het totale project aangenomen. Zoontjens realiseert, in opdracht van Oranjedak, het parkeerdak met haar Pardak®110 systeem. Ruim 3700 vierkante meter wordt gelegd met Pardak®tegels in de kleur Breccia Nero. Tevens wordt er een looppad gelegd met Drenoliet® op DNS®. Naar verwachting leveren wij het parkeerdak nog voor de bouwvakvakantie op. Het totale project loopt nog tot en met 2015.

Artist impression: sohodistrict.nl