Parkeerdak voor Broadway Bradford (UK)

28 januari 2015

Als onderdeel van het masterplan stedelijke vernieuwing van de Britse stad Bradford, opent in 2015 het nieuwste winkelcentrum van Westfield en Meyer Bergman: Broadway. Dit is een ontwikkeling van het 10 hectare grote terrein in het centrum van Bradford en zal het aanbod bestaande detailhandel aanvullen en verbeteren, om Bradford te positioneren als een belangrijk winkelgebied voor de regio. Broadway is ontworpen door architect Hadfield Cawkwell Davidson.

Bekende Britse ketens als Debenhams, M & S en Next, gecombineerd met 70 andere winkels, restaurants en cafés zullen het gebied het tot een dynamische mix van high street fashion, food en lifestyle maken. Een nieuwe parkeergarage met meerdere verdiepingen wordt op het dak gevestigd. In totaal krijgt het gebied 1300 parkeerplaatsen, verdeeld over vijf parkeerniveaus.

Zoontjens realiseert de parkeerlagen die net boven de winkels liggen met het Pardak®110 systeem. Dit systeem absorbeert bewegingen in de onderbouw, verdeelt de krachten tijdens beweging van het voertuig en reduceert het contactgeluid. In totaal zullen we, van februari tot en met mei 2015, meer dan 13.000 m² installeren.

Foto's: Hadfield Cawkwell Davidson