Onafhankelijk onderzoek parkeerdaken

1 november 2016

Het Britse bedrijf Pyle Car Park Consultants heeft vorig jaar een onafhankelijke beoordeling geschreven over het Pardak®-parkeerdaksysteem, door dit te vergelijken met andere traditionele methoden om een bestaand dek waterdicht te maken.

Pyle Car Park Consultants, onderdeel van de Pyle Consulting groep, beschikt over specialistische kennis van en uitgebreide ervaring met het ontwerpen, inspecteren en onderhouden van alle soorten parkeerfaciliteiten in en op gebouwen.

De beoordeling omvatte een evaluatie van relevante informatie en testrapporten over Pardak®, in combinatie met bezoeken aan projecten van verschillende leeftijden in Groot-Brittannië en in Nederland om zo inzicht te krijgen in de legtechnieken, hoe het product in de praktijk functioneert en hoe gemakkelijk het te onderhouden is.

Samengevat kwam Pyle Car Park Consultants met vier belangrijke conclusies:

  1. Het Pardak® 110-systeem is het meest rendabele product om parkeerdaken waterdicht te maken en water af te voeren. 
  2. Water wordt vrij afgevoerd en blijft dus niet op het oppervlak staan; bovendien kan het parkeerdak worden aangepast voor leidingen en voor toekomstige veranderingen aan de parkeerindeling.
  3. Pardak® is relatief snel en eenvoudig te installeren, maar het moet wel naar behoren worden onderhouden om optimaal te functioneren. 
  4. Voor een optimaal functioneren van Pardak® op de lange termijn wordt aanbevolen het systeem door Zoontjens te laten onderhouden.

Download hier de volledige samenvatting van het rapport (Engels).