Dakterras op meest duurzame gebouw van Vlaanderen

11 augustus 2015

EnergyVille verenigt de onderzoeksinstellingen KU Leuven, VITO en imec voor onderzoek naar duurzame energie en intelligente energiesystemen. De onderzoekers leveren expertise aan industrie en overheden op het vlak van intelligente energiesystemen in de stedelijke omgeving - zoals smartgrids en geavanceerde warmtenetten.

Deze onderzoekssamenwerking wordt gehuisvest in een nieuw gebouw, Campus Energyville, op de voormalige mijnsite van Waterschei in Genk. Het gebouw wordt gerealiseerd met steun van EFRO, Agentschap Ondernemen en Vlaanderen in Actie. Atelier Kempe Thill is, in samenwerking met Osar Architects, verantwoordelijk voor het ontwerp. Strabag bouwt het gebouw. 

Campus EnergyVille wordt volledig energieneutraal en streeft naar het BREEAM Excellent certificaat. De bouwheren KU Leuven, VITO en imec willen Campus EnergyVille omdopen tot het meest duurzame gebouw van Vlaanderen qua energieverbruik. Om volledig energieneutraal te zijn, gooit het alle nieuwste technieken in de strijd: zonnepanelen, warmtepompen, een vierde‐generatie warmtenet en warmte‐opslagtechnieken. In het splinternieuwe kenniscomplex is er plaats voor landschapsbureaus, vergaderruimtes, grote seminarieruimtes, innovatieve laboratoria en nog veel meer.

Ook wordt het gebouw voorzien van een dakterras, aangelegd met Dreentegels® op DNS®. In totaal leggen wij hier zo'n 350 vierkante meter en leveren we nog in augustus op. Eind 2015 zal het gebouw in gebruik genomen worden.

Foto: Atelier Kempe Thill