Dakplein op Campus Ieperstraat in Herentals

21 november 2016

Het project Scholen van Morgen is een publiek-private samenwerking tussen de Vlaamse overheid enerzijds en AG Real Estate en BNP Paribas Fortis anderzijds. Het programma omvat het ontwerp, de bouw, de financiering en het 30-jarig onderhoud van 182 scholenbouwprojecten. Elke School van Morgen is een uniek project, gebaseerd op de lokale noden en visie, en beantwoordt aan alle moderne eisen qua duurzaamheid, comfort en flexibiliteit.

Een van de 182 projecten is de Campus Ieperstraat van Katholiek Onderwijs Stad Herentals (kOsh). Hier wordt een nieuwe eerstegraadsschool met een oppervlakte van 9.924 m² gebouwd en zal zo'n 1.000 leerlingen een onderkomen bezorgen. De campus bestaat uit 4 vleugels met 2 bouwlagen rond een centrale speelplaats, als een soort van dorpsplein. Het gebouw is ontworpen door CONIX RDBM Architects en wordt uitgevoerd door THV MBG-Atro.

Zoontjens is op dit moment bezig met de aanleg van het deel van het plein dat verhoogd ligt. Hierop plaatsen wij het Drenoliet®-systeem op DNS®. Naar verwachting zullen wij dit project begin december opleveren. De school moet tegen 2017 gereed zijn.

Artist impressions: CONIX RDBM Architects