Dakparking voor ambulance op nieuwe Montlégia ziekenhuis

1 december 2017

In Luik is het nieuwe ziekenhuiscomplex MontLégia in aanbouw. In dit gebouw worden de activiteiten van de ziekenhuizen St.-Joseph (Luik), L’Espérance (Montegnée) en St.-Vincent (Rocourt) geïntegreerd. Er zal een volledig zorgaanbod voorhanden zijn (raadplegingen, hospitalisatie, medische onderzoeken). Dit nieuwe gebouw telt een oppervlakte van ongeveer 113.000 m² met een capaciteit van 764 ziekenhuisbedden en 155 dagopnameplaatsen. Het ontwerp van het nieuwe ziekenhuis komt van tijdelijke vereniging AAH met Assar Architects, Artau en Hoet + Minne.

Voor een parkeergedeelte, gelegen op een dak, bij de spoedeisende hulp hebben de architecten Pardak®XL voorgeschreven. Dit gedeelte moet toegankelijk zijn voor zware ambulances.

Op het looppad ernaast leggen we Dreen®Magna tegels in het formaat 100x100 cm. Het looppad wordt van de dakparking gescheiden door esthetische betonblokken, om er voor te zorgen dat er geen verkeer over rijdt.

Op een ander gedeelte komt ook een dakparking, voor normaal verkeer. Dit telt bijna 800 vierkante meter en wordt voorzien van Pardak®110.

Beelden: Assar Architects, Artau Architectures