Groot formaat tegels voor dakterrassen

Stoer, ruim en robuust. Met groot formaat tegels leg je het accent op moderniteit. Door het gebruik van groot formaat tegels ontstaan ruime vlakken met een gering aantal naden. Combineer eindeloos en creëer een trendy en ruim dakterras of dakplein.

Speciaal voor deze trend van groot formaat tegels, beschikken we over een uniek ophoogsysteem zodat groot formaat tegels ook op dakterrassen gebruikt kunnen worden: DNS®Large. Hiermee kunnen grote tegels opgehoogd en genivelleerd worden.

Goede drukverdeling
Om de gewenste hoogte te bereiken wordt de DNS®Large-buis gebruikt. Met een bouwlaser wordt de exacte hoogte bepaald van elke buis. Deze wordt op de juiste maat gezaagd en geplaatst in een drukverdeelvoet, bovenop plaatst men een schijf, waarop de tegels worden geplaatst. Door de buis met een doorsnede van 16 cm is er een groot drukoppervlak om krachten te verdelen. De combinatie van een sterke drukverdeelvoet en –schijf (met een doorsnede van 24,5 cm) en de DNS®-buis zorgt voor een stabiele en strakke fixatie met de groot formaat daktegel.Ophoging tot één meter
DNS®Large dient te worden toegepast bij tegels groter dan 60 x 60 cm of bij een ophoging van meer dan 40 cm. DNS®Large kan tot één meter hoogte ophogen en nivelleren.

Diverse soorten tegels
Groot formaat tegels zijn er in diverse soorten en formaten te krijgen. Dreen®Magna (6 cm dik) en Dreen®Robusto (8 cm dik) zijn moderne tegels van beton in het formaat 80x80, 100x00 of 120x60 cm. Met een strakke toplaag van een kleurechte natuurkorrel of een krachtige uitgewassen deklaag.

Groot formaat keramische tegels
Nieuw is Dreen®Ceramica in grote formaten. Keramische tegels voor dakterrassen zijn al langer de trend, maar naast de formaten 60x60 cm, 90x45 cm en 120x60 cm, zijn deze nu ook in het formaat 90x90 en 120x120 beschikbaar. Ook deze tegels kunnen in combinatie met DNS®Large goed toegepast worden op dakterrassen. Met de kleurlijnen Stone Look of Concrete Look kan er eindeloos gecombineerd worden, passend bij de gewenste uitstraling.