Dreentegel®

Altijd mooie en droge dakbestrating met het Dreentegel®-systeem. Het zorgt voor altijd voor een gelijkmatige waterafvoer en heeft een gering gewicht maar hoge belastbaarheid. Het is geschikt voor alle beloopbare vlakke daken. 

De waterafvoer is gewaarborgd door sleuven in de zijkanten van de tegels. De tegels wordt zo gelegd, dat met de ruimte tussen de tegel en het dakoppervlak een goede waterafvoer is verzekerd. De tegels beschermen de onderliggende laag tegen weersinvloeden, zorgen voor een goede beluchting van het dak en altijd voor een droog oppervlak. Door het plaatsen van de tegels op comfixelementen fixeren ze met de ondergrond. Dat voorkomt dat de tegels 'uit elkaar lopen'.

Unieke middennok
Bij een klein formaat uitvoering hebben de Dreentegels® een middennok voor extra bescherming van isolatiemateriaal en dakbedekking tegen beschadiging door puntbelasting. Voor de groot formaat Dreentegels® is dit niet van toepassing omdat deze voldoende sterkte heeft. 

Kleuren en formaten
De fijngranulaat deklagen van de Dreentegels® zijn leverbaar in diverse kleuren en deklagen. De deklaag is afgewerkt met zeer fijne grind- en natuursteensoorten (duurzame kleurvaste steensoorten). Van de afmetingen 300x300 mm en 500x500 mm zijn alle deklagen direct uit voorraad leverbaar. Voor kleine terrassen en galerijen zijn Dreentegels® van 300x300x35-45 mm geschikt. Bij grote terrassen en dakpromenades worden Dreentegels® van 400x600x60 mm, 500x500x60 mm of 600x600x60 mm toegepast. 

DNS®
Om uw dakbestrating op de gewenste hoogte te brengen werken we met DNS®. Projecten

Bekijk al onze projecten met Dreentegel®